НЧ Родолюбие“ в Асеновград официално отвори врати. Специални гости на

...
НЧ Родолюбие“ в Асеновград официално отвори врати. Специални гости на
Коментари Харесай

НЧ „Родолюбие“ – Асеновград бе официално открито с оперен концерт

НЧ „ Родолюбие “ в Асеновград публично отвори порти . Специални посетители на събитието бяха солистите и оркестърът на Държавна опера – Пловдив. Гала концертът събра и показа пред асеновградска аудитория известни и по-малко познати творби – типичен и съвременни, сантиментални и закачливи, лирични и танцувални.

Зрителната зала на напълно обновеното, само че запазило архитектурния си и достоверен тип читалище бе претъпкана от искащи да гледат и слушат осъществяванията . Зрителите бяха впечатлени освен от обновената модерна конюнктура, само че и от богатата концертна стратегия. Бяха изпълнени арии и дуети от Верди, Моцарт, Бизе, Пучини, Маскани и други Диригент беше шефът на пловдивската опера Диан Чобанов, а солисти – Божидар Божкилов, Мария Анастасова и Евгения Ралчева.

Кметът на община Асеновград доктор Христо Грудев насочи одобрение към съгражданите си и към гостите . Той показа екипът, вложил старания и сърце, с цел да бъде реализиран този резултат и новата визия на културния дом.

„ Уважаеми съграждани, благодари Ви, че се отзовахте на нашата покана и сте през днешния ден тук, дружно да се насладим на концерта. В душата на всеки от нас има една нежна струна, която затрептява от изкуството. Когато това се случи, ние ставаме по-добри към себе си и към близките. Именно по тази причина, на днешния ден сме поканили Държавна опера – Пловдив с техните виртуозни реализатори, с цел да накарат във всеки един от нас тази струна да затрепти. И по този начин, да бъдем по-добри един към различен. Нека да се насладим на тяхното изкуство “ , сподели пред присъстващите кметът доктор Грудев.

От сцената градоначалникът заяви пред всички, че сега тече процедура по желание на реализатор за ремонт на още 6 читалища в обитаеми места от община Асеновград – в селата Боянци, Червен, Тополово, Нови извор, Избеглии и Нареченски бани.

Входът за церемония концертът бе свободен, като жест от кмета на града. Концертната стратегия беше разграничена на 2 елементи. В антракта бе поднесен коктейл за наздравица с чаша вино . Изненади имаше освен за феновете, само че и за изпълнителите – вълнуваща инцидентна среща с доктор Петко Арнаудов. Неговата брачна половинка доктор Мария Павлова-Арнаудова е била хорист в Държавна опера – Пловдив при основаването й, преди 70 години. Той, следвайки желанието на жена си, е направил обилно подаяние за институцията. По волята на донора, средствата ще бъдат употребявани за потребностите на операта и за основаване на стипендия за музиканти. Като признателност, Хорова зала към този момент носи името на доктор Мария Павлова-Арнаудова. А непредвидената среща и прочувственият миг бяха споделени от всички фенове в залата на НЧ „ Родолюбие “ – Асеновград, които приветстваха бурно.

На финала на концертната стратегия изпълнителите изправиха на крайници феновете. А шефът на операта – диригентът Диан Чобанов – благодари персонално на кмета на общината доктор Христо Грудев за поканата.

Безплатни прегледи на сърцето в УМБАЛ „ Свети Георги “-Пловдив минаха с голям интерес

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР