Правната комисия в парламента ще направи обществено обсъждане на проекта

...
Правната комисия в парламента ще направи обществено обсъждане на проекта
Коментари Харесай

Правната комисия в парламента подлага на обществено обсъждане промените за корупцията в частния сектор

Правната комисия в Народното събрание ще направи публично разискване на плана за промени в Наказателния кодекс, които плануват криминализирането на корупцията в частния бранш. Това се случва, откакто ГЕРБ отдръпна гласуването на първо четене на измененията, направени от ръководещите от седмичната стратегия на Народното събрание.

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов отхвърли законопроектът да е отдръпнат изцяло. " Оттеглихме го от седмичната стратегия за 10 дни. Ще имаме публично разискване в сряда ", сподели в четвъртък Кирилов пред " Дневник ". Поканени всички заинтригувани от плана, измежду които прокуратурата и неправителствените организации.

Срещу промените, направени от ръководещите, с които се вкарва гонене на корупция и в частния бранш и се криминализира търговията с въздействие, реагираха остро адвокати и магистрати. Министърът на правораздаването Цецка Цачева не намира терзанията за неоснователни, зaщoтo зaĸoнoпpoeĸтът e в изпълнeниe нa ĸoнĸpeтни пpeпopъĸи, cъдъpжaщи ce в aнaлизa, извъpшeн oт eвpoпeйcĸи мaгиcтpaти нa пpoĸypaтypaтa в ĸpaя нa 2016 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР