Правната комисия поиска незабавно изслушване на Иван Гешев. Заседанието обаче

...
Правната комисия поиска незабавно изслушване на Иван Гешев. Заседанието обаче
Коментари Харесай

Абсурдно заседание на Правната комисия не реши нищо

Правната комисия изиска неотложно чуване на Иван Гешев. Заседанието обаче се оказа нелегитимно. И всички още веднъж се скараха, съобщи NOVA.

„ Наистина ли мислите, че в почивките могат да се насрочват съвещания, с цел да се гледат законопроекти, за които ни трябват няколко часа “, стартира първи с рецензиите депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид.

Въпреки тези рецензии бе поискано неотложно да бъдат поканени основният прокурор и правосъдния министър.

„ Изслушвахме основния прокурор и министъра задоволително. Нека да одобряваме законопроектите”, прикани Атанас Славов от „ Демократична България”. Срещу съвещанието се оповестиха и от ГЕРБ.

„ Това съвещание е нелегитимно, не е нито мястото, нито времето да го проведем. Вие го свикахте, както се вика Спешна помощ – за 5 минути. Не е редно да гледаме толкоз значими законопроекти за 15 минути “, уточни Анна Александрова от ГЕРБ-СДС.

Да успокои пристрастеностите се включи и ръководителят на Народното събрание Ива Митева. Но и тя прикани съвещанието да се разпусне.

„ Казахме, че няма да вършим такова законодателство. Трябва да се върнем в пленарната зала и на следващия ден /б.р. днес/ да се свика комисия”, предложи тя. Спорът продължи с искане за опрощение.

„ Господин Хамид би трябвало неотложно да се извини, че назова ръководителя престъпник”, изиска Радостин Василев.

Хамид Хамид обаче не получи думата. Точка на разногласието постави ръководителят на правна комисия, която без гласоподаване напряко закри съвещанието. Срещу което скочи Мая Манолова. Така до разглеждане и дефинитивно гласоподаване на промени в правосъдната система не се стигна.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР