„Правителството знае какво иска, но не и как да го

...
„Правителството знае какво иска, но не и как да го
Коментари Харесай

Каракачанов каза защо нямаме успех със Северна Македония

„ Правителството знае какво желае, само че не и по какъв начин да го направи, тъй като му липсва историческа просветеност и разбор какво се е случвало 30 години в българо-македонските връзки ", съобщи в изявление за Нова телевизия водачът на Вътрешна македонска революционна организация в оставка Красичир Каракачанов.

Според него неналичието на визия, на схващане по тематиката си проличава от изявленията на премиера Кирил Петков. 30 години България помагаше на Македония, бяхме юристът им за тяхното признание, сподели още Каракачанов.

„ Политиката по отношение на Северна Македония е на приливи и отливи. Сега някои външнополитически фактори са споделили на премиера да реши въпроса бързо на всяка цена”, подозира някогашният министър на защитата.

По думите му Петков не е избързал с визитата си. „ Петков направи гаф. Каза, че в България е имало фашистки режим, само че хората не били фашисти, това е тезата на Скопие “, напомни Каракачанов.

„ Пендаровски одобри делегация на сепаратистката организация ОМО „ Илинден” и не изрази предпочитание за смяна на тяхната Конституция. Нямаше общо честване на Гоце Делчев. Тяхната делегация уважи паметта му рано заран, по-късно Генчовска отиде в компанията на техния министър на културата. Нямаше честване на високо равнище ", уточни Каракачанов.

Според него българската позиция би трябвало да е ясна и безапелационна: „ Ние ще ви подкрепим и ви поддържаме, само че договорът сред България и Северна Македония би трябвало да се спазва”.

Той напомни, че и преди е имало доближавания - през 1999 година Иван Костов и Любчо Георгиевски подписаха декларация, а през 2017 година на нейната база бе подписан и Договорът за добросъседство.

След като някогашният началник на македонската работа за държавна сигурност съобщи, че Каракачанов е вербуван като македонски разузнавач, самият той отхвърли. „ Единственото правилно е, че съм от Русе. Не съм ходил в Скопие през 80-те години. Той е чиновник на старите сръбско-югославски служби и е лежал в пандиза. Това е един от способите на старите служби “, акцентира той.

Относно подадената оставка след 25 години отпред на Вътрешна македонска революционна организация, Каракачанов увери, че е належащо подмладяване. „ Искрен Веселинов, Ангел Джамбазки и Александър Сиди са най-подходящи за ръководеща тройка ", счита той.

Според Красимир Каракачанов нито Съединени американски щати, нито Русия желаят война, а има единствено борба. А българският батальон за него е „ огромен виц”. „ Това е хумореска. Всички български военни формирования са част от НАТО. Няма да има подобен, просто не смеят да кажат на обществото, че Съединени американски щати желаят разполагането на интензивен батальон у нас ", разяснява политикът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР