Правителството твърдо застава зад свободата на медиите, защото всеки друг

...
Правителството твърдо застава зад свободата на медиите, защото всеки друг
Коментари Харесай

Работна група ще обсъжда обучения на служители на МВР по сигнали от медиите

Правителството твърдо застава зад свободата на медиите, тъй като всеки различен избор на държание по отношение на тях значи връщане към неприятни, остарели практики. Това съобщи министър председателят Кирил Петков на среща с президента на " Радио Свободна Европа/Радио Свобода " Джейми Флай , оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.
 За 73% от българите дезинформацията е проблем
За 73% от българите дезинформацията е проблем

Продължава да е по-високо доверието в Европейски Съюз, в сравнение с в държавното управление, Народното събрание и правосъдната власт

Според премиера приоритет за държавното управление е медиите да извършват своята задача без значение и по отношение на стандартите на специалността. По думите му подобряването на правната рамка по отношение на източниците на финансиране, битката с езика на омразата и прозрачността на собствеността на българските медии са от основно значение за независимостта им. Петков уточни, че с негова заповед от на следващия ден стартира работа междуведомствена работна група по отношение на осъществяването на рекомендациите на Европейската комисия за отбраната на медиите и плурализма. С тази цел ще се разискват да вземем за пример образования на чиновници на Министерство на вътрешните работи за работа със сигнали, подадени от публицисти. Във фокуса на работната група ще бъде тематиката и за оптимизация на активността на институции във връзка с отбраната на публицистите, медийната благосъстоятелност и финансиране им.
 Без желязна кубинка и тишина в ефира дават обещание депутатите
Без желязна кубинка и тишина в ефира дават обещание депутатите

Ресорната комисия в Народно събрание не се е занимавала от месеци с медиите

Петков и Флай разискаха и провокациите, пред които България и Европа се изправят поради войната в Украйна, хибридните офанзиви, подправените вести и даже подправените събития.

Джейми Флай означи, че " Свободна Европа " ще разшири активността си в България, като ще разчита на публицисти от страната. Президентът на " Радио Свободна Европа/Радио Свобода " уточни още, че в последните месеци от медията следят извънредно мощна активизация на така наречен интернет тролове и подправени вести в България по две съществени тематики: войната в Украйна и дейностите на държавното управление.
 News.bg стопира мненията и войната във форума си
News.bg стопира мненията и войната във форума си

" Ден без тролове " пък означават и други колеги
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР