“Правителството според мен върви в грешна посока. Говоря най-вече за

...
“Правителството според мен върви в грешна посока. Говоря най-вече за
Коментари Харесай

Предупредиха Кирил Петков: Ще свършиш като предателя Георги Димитров! Ама без мавзолей…

“Правителството съгласно мен върви в неверна посока. Говоря най-много за министър-председателя, който още в самото начало хукна в Скопие, а би трябвало те да дойдат в София, тъй като нали те желаят да влязат в Европейски Съюз. Кирил Петков очевидно не е доста осведомен с историята и може би като младежи тях не ги интересува толкоз тя, а основно бизнесът, парите, вложенията, инфраструктурата. Това единствено по себе си е добре, само че не можем да загърбим историята си за сметка на бъдещето. В Скопие би трябвало да престанат с тази ненавист против себе си, тъй като те са някогашни българи в кавички, аз по този начин ги назовавам. Това тяхното е някаква патология. Трябва да схванат, че историята не може да се трансформира, да се фалшифицира, а ние не би трябвало да ставаме съучастници в кражбата на българската история. Разбирам, че премиера го натискат от Съединени американски щати и Европейски Съюз, само че тях не ги интересува нашето минало, те си гледат огромните сметки, огромната политика ”. Това сподели акад. Георги Марков пред „ Филтър ”.

Запитан дали  Кирил Петков би рискувал рухването на кабинета поради приемането на Северна Македония в Европейски Съюз, той отговори:

Той напряко ще бъде новият Георги Димитров с неговото изменничество през 1946 година (Македония и македонската нация са основани с решение на Коминтерна след сделка сред Сталин, Димитров и Тито, а костите на Гоце Делчев са предадени непринудено на Скопие, б.а.). Като историк предизвестявам тези политици да не подражават на Димитров, чийто пантеон разрушихме, тъй като историята ще осъди и тях. И нека най-малко някоя от секретарките в Министерския съвет да прочете това. Защото тук не става въпрос за шеф на Българска народна банка и други противоречиви въпроси, а за публично мнение, което в голямата си част е срещу. И по какъв начин не, единствено като видите площада в Скопие с тези големи кичозни статути, Гоце Делчев на кон, та той няма нито една фотография на кон, но съгласно тях по този начин бил в планината. Така че рискуват тези младежи, които ни ръководят, а би трябвало доста да се внимава. Министър-председателят обаче е в други измерения – Харвард, Канада, международна политика, здрависва се с Байдън, трябваше напряко да го разцелува като Тодор Живков. Това с авиолинията София-Скопие е смешно. Такава имаше до 2009 година, само че нямаше пасажери. И в този момент преднамерено не вършат автомагистрала, има единствено към Белград и Солун ”, съобщи той.

Акад. Георги Димитров бе безапелационен, че е против  вписването на  такова малцинство.

„ Българите във Вардарска Македония постоянно са били болшинство, просто им промиха мозъците и им смениха националното схващане за няколко десетилетия. А и нали на следващия ден ОМО „ Илинден “ отново ще плъзне и ще желаят македонско малцинство в Пиринска Македония, не трябва да се отстъпва, ние сме отстъпвали доста към този момент. Аз разбирам македонизма, тъй като след войната в действителност са били подложени на гнет, хиляди са били изтрепани – учители, свещеници, имало е бежанци. И те вземат македонизма като щит, само че се надявах, че след разпадането на Титославия (Югославия, б.а.) титовизмът ще почине, само че той остана в Македония – там към момента има булеварди, монументи на Тито, който действително е неин татко. Такива няма в Белград, Загреб, Любляна ”, сподели още той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР