Правителството реши да уведоми Лукойл Нефтохим Бургас“ АД за прекратяването

...
Правителството реши да уведоми Лукойл Нефтохим Бургас“ АД за прекратяването
Коментари Харесай

Държавата реши да уведоми Лукойл за прекратяването на концесията на Росенец

Правителството реши да " уведоми " „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД за прекратяването на концесията му върху пристанищен терминал „ Росенец “. Правителственият акт е подписан неприсъствено от министрите, заяви пресцентърът на Министерския съвет.

Новината идва часове, откакто министър председателят акад. Николай Денков сподели пред " България Он ер ", че парламентарното решение, по силата на което се приключва концесионният контракт, не е било в съгласие с кабинета, а това основава опасности.

" Най-добрият вид е да си върнем " Росенец ", само че и " Лукойл " да продължи да работи обикновено. Вече има диалози с тях с концепцията, че може да се стигне до обикновено, взаимоизгодно съглашение. Иначе се влиза в една неприятна и дълга процедура, която може да сътвори опасности за цените на горивата ", сподели в изявлението, предшестващо държавния акт Денков.

Президентът на Народното събрание, с което страната си връща контрола върху ръководството на пристанищния терминал.

ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи - в началото поотделно, се припознаваха като създатели на концепцията за завършек на концесията, а в последна сметка гласоподаваха решението дружно. Бившият министър на енергетиката, в този момент народен представител от ГЕРБ и ръководител на отрасловата комисия Делян Добрев, както и на бранителите на отнемането на концесията от " Лукойл ", споделят, че то няма да повлияе на цените на горивата, нито на работата на рафинерията. Тя просто ще заплаща такси за прилагане на пристанището, вместо концесионна такса, както е в този момент. Държавата, а не рафинерията ще е във притежание на " Росенец ", в случай че се пристъпи към деяние.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР