Правителството прие промяна в списъка с пътни обекти, по които

...
Правителството прие промяна в списъка с пътни обекти, по които
Коментари Харесай

Приети са промени в списъка с пътища за ремонт

Правителството одобри смяна в листата с пътни обекти, по които се извършват ремонтно-възстановителни действия с към този момент отпуснати спомагателни разноски в размер до 150 млн. лева по бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството за 2018 година

Изменението се постанова заради смяна в авансово избраните планирани стойности при правенето на софтуерните планове и подмяна на по-късно стартирали обекти с такива, които ще бъдат приключени до края на тази година.

Сред обектите, които се включват в листата, са сектори от първокласните пътища Русе - Велико Търново и Севлиево - Велико Търново - Антоново, както и сектори от третокласната пътна мрежа, като да вземем за пример Микрево - Раздол - Клепало — граница с Република Македония.

Предложените нови обекти са пътни сектори с натоварен трафик, по които досега са осъществявани единствено местни поправки на настилката. По този метод ще бъдат хомогенизирани пътните прави като ще има по-големи сектори с еднообразно технико- експлоатационно положение и по този начин ще се обезпечи по-безопасно придвижване на транспортните средства, оповестиха от държавната пресслужба.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР