Правителството прие Постановление за възстановяване на средства по бюджета на

...
Правителството прие Постановление за възстановяване на средства по бюджета на
Коментари Харесай

Одобрени са допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата

Правителството одобри Постановление за възобновяване на средства по бюджета на Министерството на културата за 2022 година и Постановление за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерството на културата за 2022 година

Съгласно постановлението, неусвоени средства в размер на 18 000 000 лева ще бъдат възобновени по бюджета на Министерството на културата за 2022 година и централизирани в централния бюджет.

Предлага се също по този начин възобновените средства в размер на 18 000 000 лева да бъдат предоставени за обезпечаване на оптимални благоприятни условия за работа на държавните културни институти в региона на театралните изкуства след двугодишния интервал на ограничаващи ограничения, свързани с пандемията от Ковид-19. В тази връзка Министерският съвет утвърди и спомагателни разноски по бюджета на Министерството на културата за погашение на средства по спомагателен съставен елемент за лимитирана активност за превъзмогване на последствията от изключителната епидемиологична конюнктура. Със средствата ще се обезпечат възнагражденията на чиновниците и дължимите осигуровки.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР