Правителството прие Националния план за действие за насърчаване на равнопоставеността

...
Правителството прие Националния план за действие за насърчаване на равнопоставеността
Коментари Харесай

Цел: Ще уеднаквяват заплащането на жените и мъжете в България

Правителството одобри Националния проект за деяние за поощряване на равнопоставеността на дамите и мъжете за 2018 година Документът включва ограничения за повишение на заетостта измежду дамите и за понижаване на разликите в заплащането сред половете. 
По данни на Евростат през 2016 година, приблизително в Европейски Съюз коефициентът на претовареност при мъжете е 72%, а при дамите - 61%. Сред предпочитаните области в проекта са и битката с насилието, учредено на пола, насърчаването на равенството сред гюловете в процесите на взимане на решения.
Предвидени са и ограничения за поощряване на работодателите да наемат на работа безработни лица - самотни родители (осиновители) и/или майки (осиновителки) с деца до 5-годишна възраст. Акцент в проекта са дейностите за по-добро съвместяване на професионалния и персоналния живот на родителите с дребни деца и даване на претовареност на безработни посредством обезпечаване на благоприятни условия за полагане на грижи за деца.

Предвиждат се и национални акции за повишение на чувствителността и нетърпимостта на обществото по отношение на насилието, учредено на пола, както и за по-доброто схващане на ролята на институциите в битката против него.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР