Правителството предлага на Народното събрание да приеме актуализиран проект за

...
Правителството предлага на Народното събрание да приеме актуализиран проект за
Коментари Харесай

Ще имаме ли модерни патрулни кораби?

Правителството предлага на Народното събрание да одобри обновен план за капиталов разход " Придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморски сили “, признат с решение на 43-то Народно заседание на 02.06.2016 година (обн., Дъждовни води. бр. 43 от 07.06.2016г.).

Актуализацията на плана беше осъществена по отношение на постигнатия политически консенсус от съвещанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) на 30 май 2017 година за ускорена реализация на плановете за рационализация, " План за развиване на въоръжените сили до 2020 година “, признат с Постановление на Министерски съвет № 382/30.12.2015 година и " Програма за развиване на отбранителните качества на Въоръжените сили на Република България 2020 “ за поддържане и развиване на отбранителните качества на Военноморските сили.

Целта на плана е придобиването на два многофункционални модулни патрулни кораби, притежаващи качества да вземат участие в необятен набор от морски интервенции на НАТО и Европейски Съюз, които да заменят част от наличните във Военноморски сили кораби съветско произвеждане, неподлежащи на рационализация.

Настоящият вид на обновен план за капиталов разход регистрира измененията настъпили в Закон за Данък добавена стойност, считано от 01.01.2017 година, след приемането на плана за капиталов разход от Народното събрание през 2016 година

Сред главните промени в обновения план за капиталов разход е оптималната планирана стойност на плана да бъде 984 млн. лева с Данък добавена стойност. Разликата от 164 млн. лева, по отношение на признатия през 2016 година от Народното събрание план за капиталов разход, е разпределена за заплащане през 2025 и 2026 година

Добавени са два нови разновидността за придобиване: 1) закупуване на нов защитителен артикул (модифициран за потребностите на ВМС) или произвеждане по лиценз и 2) композиция от създаване на нов артикул и трансформация на действителен подобен.

Предвижда се многофункционалните модулни патрулни кораба да бъдат окомплектовани с главно въоръжение и корабни произведения и с в допълнение въоръжение и корабни произведения (опции).

Дейностите в обсега на Проект за капиталов разход са доставка на два многофункционални модулни патрулни кораба, доставка на първичен комплект ЗИП и аварийни елементи, образование на екипажите на двата кораба и интегрирана логистична поддръжка (за интервал от 3 години).

В тази връзка и на съображение член 22, алинея 2, т. 116 от Закона за защитата и въоръжените сили на Република България, Министерският съвет внася в Народното събрание обновения план за капиталов разход на Министерството на защитата.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР