Правителството подготвя спешни промени в Наказателния кодекс за неизбежната отбрана.

...
Правителството подготвя спешни промени в Наказателния кодекс за неизбежната отбрана.
Коментари Харесай

Кабинетът подготвя спешни промени в НК за неизбежната отбрана

Правителството приготвя незабавни промени в Наказателния кодекс за неизбежната защита.

Поводът са митингите в Пловдив в отбрана на доктор Иван Димитров , който простреля апаш.

На съвещанието на кабинета през днешния ден министър председателят Бойко Борисов е разпоредил на министрите на правораздаването и на вътрешните работи прецизиране на текстовете, касаещи неизбежната защита в Наказателен кодекс.

Промените ще бъдат подготвени до края на март, а задачата е да се уточняват събитията, при които можем да се защитим сами при грабеж или нахлуване.

„ Като се откри най-хубавият баланс за отбрана на личността, на имуществото на жителите, без това да води до дейности, които биха уязвили други правови правила и норми”, изясни министърът на правораздаването Цецка Цачева.

Окръжната прокуратура в Пловдив излезе със мнение, че доктор Иван Димитров, който простреля апаш в дома си, се е опитал да прикрие следите си благодарение на другари.

Той е направил цялостни признания, само че няколко пъти е сменил версията си, за това с какво и по какъв начин е бил атакуван.

Борисов упорствал пред министрите за необятна полемика по тематиката с представители на неправителствени организации, адвокати и магистрати. И настоял измененията да се създадат рационално, а не прочувствено и под натиска на публичното неодобрение.

„ Не желая повече дебата да се отсрочва, тъй като това е закон, който касае доста ориси. Защото е ясно, че е пристигнало времето за промени, а и тематиката излиза от време на време при всеки сходен случай, само че да се поддаваме на крайности не съм склонен. Хората желаят правдивост и чакат решения от нас “, декларирал министър-председателят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР