Правителството отпусна нови 1 680 689 лв. по линия на

...
Правителството отпусна нови 1 680 689 лв. по линия на
Коментари Харесай

С 1,68 млн. лев ще строят детски градини в Костинброд и Бургас

Правителството отпусна нови 1 680 689 лева по линия на тригодишната стратегия за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения. Средствата, обезпечени на днешното постоянно държавно съвещание, са за детски градини на територията на общините Костинброд и Бургас.

" Отпуснати средства са по линия на тригодишната стратегия на МОН до 2022 година, тъй като грижите за децата са наш неизменен приоритет ", съобщи премиерът Бойко Борисов в хода на държавното съвещание и акцентира, че за три години по програмата ще бъдат отпуснати общо 210 милиона лв..

На община Костинброд се отпускат 1 381 011 лв. за планиране и градеж на двуетажна детска градина за шест групи в град Костинброд и 275 820 лв. за планиране на детска градина в село Петърч.

На община Бургас се обезпечават 23 858 лв. за действия по строителен контрол, свързани с построяването на два нови филиала на детски градини в бургаския комплекс „ Братя Миладинови " и в квартал „ Горно Езерово “.

Общо 136 плана бяха утвърдени предходната година, откакто държавното управление одобри програмата на МОН. За нови детски ясли и градини и за надграждане на съществуващи бяха утвърдени 89 оферти. Предвидено е 41 учебни заведения и 6 професионални гимназии да получат средства за нови здания и образователни корпуси и реорганизация, надстрояване и продължение на съществуващите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР