Правителството отпусна 46,4 милиона лева за купуването на допълнителни количества

...
Правителството отпусна 46,4 милиона лева за купуването на допълнителни количества
Коментари Харесай

Купуваме още 1,5 млн. дози от „Пфайзер/Бионтех“

Правителството отпусна 46,4 милиона лв. за пазаруването на спомагателни количества от имунизацията против COVID-19, създадена от „ Пфайзер/Бионтех “. Със средствата ще бъдат обезпечени 1 533 037 дози.

„ Това, което сме дали обещание на българите, го изпълняваме в цялостния му размер. Осигуряваме нужните количества ваксини, тъй като единствено по този начин ще можем да се оправим с пандемията “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното държавно съвещание.

Кабинетът взе решение още за обезпечаването на условия за продължение на заплащането както на спомагателните хонорари от 1000 лева за медицинския и немедицинския личен състав, директно ангажиран с пациенти е COVID-19, по този начин и за слагане на ваксини против COVID-19, при допускане на удължение на периода на изключителната епидемиологична конюнктура след 30 април т.г.

„ Това е ефикасна мярка за справяне с пандемията и за мотивация на фрагментите в системата, които непрекъснато се трудят в невижданите условия като лекуват и избавят болните българи “, безапелационен че министър председателят Борисов. Министър-председателят акцентира, без значение от следизборната обстановка, страната е длъжна да обезпечи всичко належащо за медицинския и немедицинския личен състав, подложен на първа линия в битка с новия вирус.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР