Правителството отпусна 20 млн. лева за националната програма, с която

...
Правителството отпусна 20 млн. лева за националната програма, с която
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна 20 млн. лева за училищни центрове

Правителството отпусна 20 млн. лв. за националната стратегия, с която се построяват и оборудват съвременни центрове в учебните заведения, които развиват нововъведения в региона на естествените науки, цифровите технологии, инженерното мислене и математиката. "За втора поредна година предоставяме 20 милиона лв. за националната стратегия. Средствата ще получат 113 държавни и общински учебни заведения ", съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на държавното съвещание.

За огромните образователни заведения е планувано оптималното финансиране до 300 000 лв., а за по-малките - до 50 000 лв..

През 2020 година 153 учебни заведения също получиха 20 милиона лв. за създаване и съоръжение на новаторски образователни кабинети. "Миналата година стартирахме Национална стратегия „ Изграждане на учебна STEM среда “. Постъпиха доста положителни планове, създадени от учебните заведения. STEM центровете са не просто съоръжение - обзаведени и осъвременени кабинети. Те са и модел на учене, който подтиква в по-голяма степен подготовката по математика и естествени науки ", сподели просветният министър Красимир Вълчев. Той означи, че с помощта на тези центрове децата са стимулирани в по-голяма степен да се ангажират с тези значими области на познанието.

Образователният министър осведоми още, че по Плана за възобновяване и развиване на Европа е планувано във всички над 2000 учебни заведения в страната да се изградят сходни съвременни кабинети.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР