Правителството отпусна 100 млн. лева във връзка с геостратегическата сделка,

...
Правителството отпусна 100 млн. лева във връзка с геостратегическата сделка,
Коментари Харесай

Изграждаме писти за новите F-16 за 100 млн. лв.

Правителството отпусна 100 млн. лв. по отношение на геостратегическата договорка, подписана с американското държавно управление за пазаруване на изтребителите F-16. Това заяви министър председателят Бойко Борисов във Фейсбук.

Средствата са предопределени за обезпечаването на нужната инфраструктура за излитането и приземяването на многоцелевите изтребители. Въпросната инфраструктура ще се употребява и от в този момент съществуващите бойни самолети във Военновъздушните сили.

Премиерът акцентира, че модернизацията на Въоръжените сили е основен дълготраен приоритет за България. По думите му договорите за доставка на самолетите F-16 са освен значима част от нея, само че и обезпечават индустриално съдействие, което ще способства за дълготрайното икономическо развиване на и конкурентоспособността на страната ни в тази сфера.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
България се готви да продаде част от 15-те руски изтребит...

Припомняме, на 10 юли 2019 година министрите от кабинета " Борисов-3 " утвърдиха, а Народното събрание ратифицира договорката с гласовете на ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ и Движение за права и свободи. Сделката наложи и издаване на нов дълг

На 15 юли държавното управление актуализира бюджета поради закупуването на изтребителите. Актуализацията планува и нарастване на недостига по държавния бюджет с 1,829 милиарда лева до 2,228 милиарда лв..

На 23 юли президентът Румен Радев наложи несъгласие върху договорката за изтребителите. 3 дни по-късно депутатите отхвърлиха президентското несъгласие. Малко по-късно и парите бяха преведени на Съединени американски щати.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР