Правителството открива процедури за предоставяне на концесия за услуга на

...
Правителството открива процедури за предоставяне на концесия за услуга на
Коментари Харесай

Откриват процедура за концесии на четири морски плажа


Правителството открива процедури за даване на концесия за услуга на четири морски плажа. Концесионерите ще бъдат избрани след конкурс, проведен от министъра на туризма и извършен от комисия, назначена от министър-председателя. Целта е да се обезпечи водно избавяне, застраховане на прилежащата акватория, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на плажовете.

Срокът на концесиите ще бъде 15 години, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Процедурите се отнасят за морските плажове „ Несебър – юг “, за който минималното годишно концесионно възнаграждение е несъмнено на 247 497 лева без ДДС; „ Слънчев бряг – север “ – с минимално годишно концесионно възнаграждение от 1 375 662 лева без ДДС; „ Росенец – север “ – минимално годишно концесионно възнаграждение от 8975 лева без ДДС; „ Св. Влас – болничното заведение “ – минимално годишно концесионно възнаграждение от 54 006 лева без Данък добавена стойност.

Размерът на заплащането е избран според призната от Министерския съвет методика за установяване минималния размер на концесионното заплащане за морски плажове.

Критериите за образуване на комплексната оценка са съобразени с решение на държавното управление от 2016 година за одобряване на минимални критерии при осъществяване на конкурс за установяване на концесионер на морски плаж.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР