Правителството остро осъжда агресията към Украйна, която е непровокирана от

...
Правителството остро осъжда агресията към Украйна, която е непровокирана от
Коментари Харесай

Кирил Петков: Правителството задейства оперативни групи по различните рискове

" Правителството остро осъжда експанзията към Украйна, която е непровокирана от тяхна страна. За нас е неприемливо на територията на Европа - такива дейности да се толерират. Днес ще приказваме в Брюксел за глобите против съветската експанзия ", това съобщи министър председателят Кирил Петков от Министерски съвет по горещата тематика с Украйна.

" Българското държавно управление към този момент задейства оперативни групи по другите опасности, с цел да сме сигурни, че във всяко едно измерение ние сме подготвени. В този миг няма пряк риск за военни дейности против територията на България и ще ви осведомяваме за всяко последващо деяние ", сподели още Петков.

" Изготвяме заключителен проект за енергийна, киберсигурност и военни ресурси. Българските жители могат да са спокойни, тъй като работим мощно оперативно ", акцентира министър председателят.

" Евакуацията, сега откриваме три пункта, където да се одобряват българи. Министър Събев провежда превозването с рейсове. Гледа се вид дали може да се лети през Полша. Разглежда се опцията за приемане на украински жители у нас ", добави Петков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР