Правителството определи нови представители на Министерския съвет в Националния съвет

...
Правителството определи нови представители на Министерския съвет в Националния съвет
Коментари Харесай

Асен Василев и Георги Гьоков влизат в Тристранката

Правителството дефинира нови представители на Министерския съвет в Националния съвет за тристранно съдействие.

За нови представители са избрани: Асен Василев - заместител министър-председател по еврофондовете и министър на финансите, и Георги Гьоков - министър на труда и обществената политика.
 Правителството назначи 9 регионални шефове
Правителството назначи 9 регионални шефове

Лена Бориславова: Продължаваме новата година с уверени стъпки към смяната

Асен Василев е приключил стопанска система в Харвард и е специализирал бизнес администрация и право в Harvard Business School и Harvard Law School.

Съосновател и шеф е на Центъра за стопански тактики и конкурентоспособност. Преподавател е в програмата за стопански напредък и развиване, афилиирана със Софийския университет " Св. Климент Охридски " и с Центъра за тактики и конкурентоспособност в Harvard Business School.

От 1999 година до 2004 година Асен Василев работи като съветник в Monitor Group в Съединени американски щати, Канада, Европа и Южна Африка. Ръководи планове за маркетинг и стратегическо развиване на огромни интернационалните компании в телекомуникационната промишленост, енергетиката, минното дело, застрахователната промишленост и в редица огромни производители на потребителски артикули.

Той е министър на стопанската система, енергетиката и туризма в състава на служебното държавно управление на Марин Райков от март 2013 година до 29 май 2013 година

Заема поста министър на финансите в първия длъжностен кабинет на Стефан Янев от 12 май 2021 година до 15 септември 2021 година, назначен от президента Румен Радев.

Георги Гьоков е роден в с. Любеново, община Раднево. Завършва приблизително обучение в Стара Загора през 1979 година, а през 1989 година придобива магистърска степен компетентност " Технология на машиностроене и металорежещи машини " във ВМЕИ Габрово (днес Технически университет " Васил Априлов " ). Има и педагогическа дееспособност.

От 1989 до 1994 година работи във ВМЕИ Габрово - научно изследователска и преподавателска активност.

От 1994 година работи в обществената сфера - Дирекция " Бюро по труда " Стара Загора, като от 2006 година е шеф на бюрото.

От 2003 до 2013 година е общински консултант в Общински съвет Стара Загора - Председател на Постоянната комисия по обществена политика и зам. ръководител на Общинския съвет.

От 2013 година е депутат в 42-то, 43-то, 44-то, 45-то, 46-то и 47-то Народно заседание на Република България. През тези осем години е член на Комисията по правата на индивида и жалбите на гражданите(в 42-то НС) и на Комисията по опазване на здравето (в 43-то,44-то и 46-то НС), зам. ръководител на Комисията по труда, обществената и демографската политика ( в 42-то, 43-то, 44-то, 46-то НС) и ръководител на Комисията по труда, обществената и демографската политика (46-то НС) и на Комисията по взаимоотношение с неправителствените организации и жалбите на жителите (44-то НС).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР