Правителството определи като неприемливо“ поведението на партия Възраждане“, както и

...
Правителството определи като неприемливо“ поведението на партия Възраждане“, както и
Коментари Харесай

Кабинетът се поскара на „Възраждане“ и К. Костадинов за изцепките


Правителството дефинира като „ недопустимо “ държанието на партия „ Възраждане “, както и апелите за принуждение, които нейният водач насочва. Със специфични изказвания по казуса излязоха министър председателят и министрите на вътрешните работи и на правораздаването.

Премиерът Николай Денков прикани „ Възраждане “ „ да се върне към дейностите, които подхождат на законите на страната “ и осъди апелите за експанзия, отправяни от Костадин Костадинов.

През последния месец виждаме непрестанно активиране на тази експанзия, в това число с обществени постове от водача на партията („ Възраждане “ – б.р.). Включително с апели за потребление на принуждение, което се прояви и по улиците. Включително със възбрана, която, несъмнено, е нелегитимна, към народни представители да създадат своите изявления от трибуната на Народно събрание. За страдание историята на човечеството знае, че огромните проблеми стартират с дребни акции от този вид “, сподели акад. Денков.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов прикани да не се предизвика принуждение и ненавист измежду българското общество:

„ Лично съм разпоредил на шефовете на ОД на Министерство на вътрешните работи да бъдат изключително деликатни и да се намесват съответно, когато има отявлени изяви за провокации към протести, въстания, напрежение и принуждение “, разгласи той.

Министърът на правораздаването Атанас Славов напомни, че депутатският имунитет не е нито привилегия, нито индулгенция и потреблението му за заобикаляне на административна или наказателна отговорност е корист с право:

Призовавам българските проверяващи органи, на база на обществено известните обстоятелства и информация, да образуват съответните инспекции, да стартират съответните следствия. Не можем да допуснем като демократично общество насилието в политическия развой да стане норма. Защото това значи да компрометираме самата концепция за конституционна народна власт “, съобщи Славов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР