Правителството одобри позицията и състава на българската делегация за участие

...
Правителството одобри позицията и състава на българската делегация за участие
Коментари Харесай

България участва в изработването на инструмент за устойчиво използване на морското биологично разнообразие

Правителството утвърди позицията и състава на българската делегация за присъединяване в Дипломатическата конференция за разработване на правно обвързващ инструмент по Конвенцията на Организация на обединените нации по морско право от 1982 година за предпазване и стабилно потребление на морското биологично многообразие в зоните оттатък национална пълномощия. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Делегацията ще се управлява от непрекъснатия представител на България към Организация на обединените нации дипломат Георги Панайотов. В състава влизат посланикът със специфични поръчения Златко Барс-Димитров, началникът на отдел „ Международно право “ в Министерство на външните работи Димана Драмова, основният специалист в министерството Дилян Станев и третият секретар в непрекъснатото ни посланичество към Организация на обединените нации Явор Иванов.

Дипломатическата конференция ще стартира работа в интервала 4-17 септември и ще продължи активността си до 2020 година, през първата половина на която ще се състои заключителната сесия.

Крайната цел е да се контракти и одобри план на Споразумение по използването на Конвенцията. На първата сесия се чака да бъде признат съставът на органите за ръководство на Дипломатическата конференция, в това число кандидатурата на България за член на Бюрото й.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР