Правителството одобри отчет за напредъка в изпълнението на Плана за

...
Правителството одобри отчет за напредъка в изпълнението на Плана за
Коментари Харесай

МС отичта мерките за подобряване на инвестиционната среда

Правителството утвърди доклад за напредъка в осъществяването на Плана за деяние с ограничения , адресиращи главните проблематични области , възпрепятстващи повишаването на вложенията . Мерките са одобрени с РМС №411 от 2016 година

В рамките на отчетния интервал към 29 юни са изпълнени четири правни ограничения . Изменен и допълнен е Законът за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България, отстранявайки пропуски в законовата уредба по отношение на изработването, съгласуването, приемането и одобряването на генералните проекти на пристанищата за публичен превоз и подробните устройствени проекти за яхтените, рибарските и пристанищата със особено предопределение, както и на профилираните пристанищни обекти и на брегоукрепителните хидротехнически уреди в акваторията на Черно море и в българския сектор на река Дунав. Одобрени са и обвързваните с това промени в Закона за устройство на територията. По този метод се облекчават вложителите при приемане на разрешителни за строителство на пристанища и профилирани пристанищни обекти.

Приети са промени в Закона за туризма, с които " къща за посетители " се дефинира като " жилищна постройка " . С тази смяна се отстраняват усложненията пред вложителите, които се пораждаха от неразбираемия статут и не причисляването на къщите за посетители към избрана категория градежи.

С нормативни промени в Наредбата за изискванията и реда за осъществяване на образование посредством работа (дуално образование ) и в Закона за развиване на университетския състав в Република България се адресират проблеми, свързани с неналичието на експерти в търсени от бизнеса области, както и с неприятното качество на професионалното обучение.

Изпълнение са и ограничения, водещи до възстановяване обслужването на юридическите и физическите лица от Национална организация за приходите (НАП). Облекчени са административните процедури и условия към клиентите на Национална агенция за приходите при подаване на заявки и потвърждаване на достъпа до електронни услуги на Национална агенция за приходите от всеки офис на организацията.

Уеднаквена е практиката на всички офиси на Национална агенция за приходите и са разширени предоставяните от Агенцията електронни услуги , с което е усъвършенствано използването на регламентираните правила при приемане на документи, подписани с електронен автограф на формалните електронни адреси на Национална агенция за приходите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР