Правителството одобри на днешното си заседание условията и реда за

...
Правителството одобри на днешното си заседание условията и реда за
Коментари Харесай

Промени в разплащанията на разпоредителите с бюджет по договори

Правителството утвърди на днешното си съвещание изискванията и реда за разплащанията на разпоредители с бюджет по контракти. Старите правила няма да се ползват във връзка с целево предоставените средства от Европейския съюз, когато средствата са обвързани с краткотрайни ограничения за справяне с последствията от COVID-19.

Такова изключение се постанова, тъй като използването на постановлението от 2018 година за работодатели, получили обезщетения по реда на разпореждане от тази година в осъществяване на плана „ Краткосрочна поддръжка за претовареност в отговор на пандемията от COVID-19”, може да докара до нарушение на задачите за обезпечаване на ликвидност и достъп до финансиране на предприятията. Също по този начин може да докара до несъгласие с главната цел на държавната политика за опазване заетостта на служащите и чиновниците в предприятията и активността на самоосигуряващите се лица, които са непосредствено наранени от изключителното състояние.

Към сегашния миг Агенцията по заетостта, в качеството си на съответен бенефициент по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “, извършва плана „ Краткосрочна поддръжка за претовареност в отговор на пандемията от COVID-19”, като се дават средства под формата на обезщетения за заплати на наети лица за отбягване на съкращения и опазване на заетостта по време и след епидемиологичния гърмеж от COVID-19.

Разходите по осъществяването на плана се финансират по линия на Европейския обществен фонд.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР