Правителството одобри 866 000 лева за организирането и провеждането на

...
Правителството одобри 866 000 лева за организирането и провеждането на
Коментари Харесай

Харчим огромна сума за папската визита

Правителството утвърди 866 000 лв. за организирането и провеждането на апостолическото пътешестване на Негово Светейшество Папа Франциск в България на 5-7 май.

Официалното посещаване на президента на Ватикана и глава на Римокатолическата черква, Негово Светейшество Папа Франциск в България е първо посещаване на глава на Ватикана и на Римокатолическата черква от 17 години насам. То има значимо значение за одобряване на България като модел за етническа и религиозна приемливост и като мотив за позитивни послания към българската общност за мир и благоденствие, се споделя в прессъобщението на Министерския съвет.

Негово Светейшество Папа Франциск ще се срещне с представителите на държавните управляващи, с Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит, с дипломатическия корпус и с гражданското общество. Папата ще се види и с представителите на религиозните вероизповедания, като по време на своята аудиенция ще посети градовете София и Раковски.

Допълнителните разноски за 2019 година, които се утвърждават с държавното разпореждане, са в размер на 866 000 лева От тях по бюджета на Министерския съвет се отпускат 759 000 лева За Министерството на вътрешните работи са планувани 77 000 лева, а за Националната работа за защита - 30 000 лева Средствата се обезпечават посредством преструктуриране на разходите/трансферите по централния бюджет за актуалната година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР