Правителството обявява работна група за насочване към „измамните“ имиграционни адвокати

...
Новината идва след съобщения в Daily Mail, че редица адвокати
Коментари Харесай

Новината идва след съобщения в Daily Mail, че редица адвокати са се съгласили да помогнат на журналист под прикритие, представящ се за икономически мигрант, да подаде фалшива молба в замяна на хиляди паунда.

Органът за регулиране на адвокатите (SRA) забранява на адвокатите да мамят съдилищата и всеки акт на нечестност или липса на почтеност може да доведе до отстраняването им.

Но Обществото на юристите , който представлява адвокати в Англия и Уелс, каза, че вече са налице необходимите правомощия за справяне с имиграционните съветници, замесени в неправомерно поведение. „значителни“ натрупани молби за убежище и „неприложимостта на Закона за нелегалната миграция“.

Изображение: Хора, качващи се на борда на шлепа за настаняване Bibby Stockholm в пристанището на Портланд в Дорсет.

Вътрешното министерство каза, че работната група за професионални активатори е извършвала предварителна работа през последните няколко месеца.

Биби Стокхолмска баржа: Обещанията на Риши Сунак над търсещите убежище са само димна завеса

Това включва разработването на нов пакет за обучение за служители на първа линия, които работят в имиграционната система, за да им помогне да идентифицират и докладват подозрителна дейност, според отдела.

Няма ново финансиране за работната група

Също така са насочени към полицията, когато има съмнение за престъпна дейност, добави Министерството на вътрешните работи.

Прочетете повече:
Правителството разкрива нова миграционна политика
Лейбъристите ще настанят търсещите убежище на шлепове
Кой ще живее на шлепа Bibby Stockholm?

Съобщението дойде, след като първите 15 мигранти се качиха на шлепа Bibby Stockholm , на фона на други, на които е предоставена отсрочка в последния момент след поредица от правни предизвикателства.

Министърът на вътрешните работи Суела Брейвърман, говорейки за работната група, каза: „Мошеническите имиграционни адвокати трябва да бъдат изкоренени и изправени пред правосъдието.

„Въпреки че по-голямата част от адвокатите действат почтено, ние знаем, че някои лъжат, за да помогнат на нелегалните мигранти да измамят системата. Не е правилно или честно спрямо онези, които играят по правилата.

„Британският народ иска да сложим край на нелегалната миграция – решен съм да се справя с тези неморални адвокати и да спра лодките. "

Настаняване на каналските мигранти

Но Ричард Аткинсън, заместник-вицепрезидент на Юридическото дружество, каза: „Тази „работна група“ съществува от месеци, така че не е ясно какво, ако има такова, правителството обявява днес."

Той добави: „Фокусът на Министерството на вътрешните работи върху малка част от адвокати, към които те очевидно прилагат значителни ресурси, не трябва да се отклонява от факта, че остават значителни натрупани дела в областта на убежището искове или неприложимостта на Закона за нелегалната миграция.“

За лейбъристите министърът на правосъдието в сянка Стив Рийд каза, че е „твърде малко твърде късно“ и „доларът спира“ с консерваторите, обвинявайки ги, че имат „ седеше със скръстени ръце в продължение на 13 години, докато нелегалната миграция излезе извън контрол".

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР