Правителството незабавно да замрази цените на стоките в хипермаркетите за

...
Правителството незабавно да замрази цените на стоките в хипермаркетите за
Коментари Харесай

Симеон Славчев: Правителството незабавно да замрази цените в хипермаркетите


Правителството неотложно да замрази цените на стоките в хипермаркетите за най-малко 3 месеца. Така ще спре обедняването на българските жители и покачването на инфлацията. Това сподели ръководителят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия. Той настоя служебното държавно управление неотложно да подписа съглашение с всички хипермаркети в страната, посредством което те да се задължат да не покачват повече цените на стоките. Славчев напомни, че такова съглашение с хипермаркетите към този момент е сключило държавното управление на Франция и други европейски страни за преодоляване на инфлацията.

„ Най-важното нещо в този момент е да се спрат растящите цени и инфлацията, както и да се компенсират приходите на хората. Тоест с колкото % се покачат цените, с толкоз % би трябвало да се усилят и компенсират приходите на българите. Така стопанската система продължава да работи без разтърсвания от една страна и ще се овладее инфлацията въпреки това “, сподели още водачът на партия МИР Симеон Славчев.
-->
Славчев настоя страната да влезе в своята роля и да подтиква и субсидира българското произвеждане, което съгласно него доста ще ограничи вноса на хранителни артикули, плодове и зеленчуци в страната на непостижимо високи за българите цени.

„ Крайно време е да върнем България там, където й е мястото, а точно индустриална страна със съществено произвеждане, което преди всичко да подсигури продоволствената сигурност на страната и по-късно да си върне като един от главните експортьори на хранителни артикули, плодове и зеленчуци в Европа и Азия. България има естествени дадености и имаме една от най-плодородните земи освен в Европа, само че и в света и е извънредно време да се изготви национална тактика и организира такава политика, посредством която и един сантиметър българска земя да не остане засят и необработваем. Партия МИР поддържа и застава зад проекта „ Кумчев “, чиято философия е прекъсване на кражбите и дотации единствено за потвърдено създадена стока и единствено на действителните производители. Ресурсът, който се отделя в българското земеделие, е към 2,5 милиарда лева всяка година и е безусловно задоволителен да осигурим храната на всеки българин и то на налично за него цени. Но огромна част от тези средства се крадат. Именно за това партия МИР застава изрично зад проекта „ Кумчев “, който подсигурява действителна продукция против дотации, а освен регистрирани декари на хартия “, съобщи още Симеон Славчев. Той прикани президента Румен Радев да свика незабавно Консултативен  съвет за национална сигурност с тематика „ Осигуряване на продоволствената сигурност на България в изискванията на изострена геополитическа конюнктура “.

В ефира на Българска национална телевизия Славчев сподели, че партия МИР предлага специалисти от всички сфери дружно с браншовите организации да изготвят Национална стратегия за възобновяване и стабилно развиване на България, в която да се разпишат както в кратковременен, по този начин и в дълготраен проект по какъв начин ще се развиват всички секторни политики в страната.

„ Предлагаме Националната стратегия да бъде подложена на необятно публично разискване и да бъде призната с народен консенсус от всички партии, цивилен, неправителствени, браншови, работодателски и синдикални организации. Приетата с консенсус Национална стратегия да стане наложителна за осъществяване от всяко българско държавно управление и то да няма право да се отклонява от нея. Именно това ще подсигурява както устойчивото икономическо развиване на България, по този начин и излизането на страната от политическата, икономическата, обществената и моралната рецесия и паралелно с това ще даде дълготрайна визия, сигурност и непоклатимост “, сподели още ръководителят на партия Симеон Славчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР