Правителството на Унгария няма да промени политиките си, които според

...
Правителството на Унгария няма да промени политиките си, които според
Коментари Харесай

Унгария няма да промени политиките за ЛГБТИ и за предоставяне на убежища

" Правителството на Унгария няма да промени политиките си, които съгласно Европейски Съюз са в прорез с правата на ЛГБТИ и на търсещите леговище, даже в случай че това би довело до заледяване на милиарди средства, които блокът е спрял на Будапеща ", съобщи министър от държавното управление, заяви " Вашингтон пост ".


Европейски Съюз замрази финансирането за Унгария заради опасения, че не съумява да овладее държавната корупция и че подкопава демократичните полезности.

Отпускането на тези средства е обвързано с провеждането на промени в Унгария, които да я приведат в сходство с демократичните стандарти на Европейски Съюз.

Гергели Гуляш, началникът на кабинета на премиера Виктор Орбан, съобщи на конференция, че има " граници " за реализиране на съглашение с изпълнителния орган на блока, защото смяната на политиките във връзка с правата на ЛГБТИ и правото на леговище ще опонира на волята на унгарските гласоподаватели.

" Унгарското държавно управление е готово да реализира съглашение с Комисията, само че в случаите, в които хората са изразили ясно своето мнение ", съобщи Гуляш в Будапеща, като добави, че има " червени линии ", когато става въпрос за промените, които Унгария е подготвена да направи.

" За Унгария, макар волята на Европейската комисия, е недопустимо да се популяризира ЛГБТИ агитация измежду децата, а също по този начин не можем да се откажем от позицията си по въпросите на миграцията ", добави той.

Европейски Съюз показва противоречие с маджарски закон, признат през 2021 година, който не разрешава проявлението на хомосексуално наличие на малолетни лица в медиите, в това число в малкия екран, филмите, рекламите и литературата.

Законът, който беше наказан от правозащитни групи и задгранични държавни управления като дискриминационен, също по този начин не разрешава разискването на тематики, свързани с ЛГБТИ в учебните просветителни стратегии и не разрешава общественото демонстриране на артикули, изобразяващи или насърчаващи " полово деформиране ".

Унгарското държавно управление също по този начин ползва политика на отричане на търсещите леговище на границите си и изисква от тях да стартират процеса на даване на леговище в унгарските посолства в Сърбия и Украйна, процедура, която беше оповестена за противозаконна предходната година от висшия съд на Европейски Съюз.

През декември Европейски Съюз отпусна повече от 10 милиарда евро на Унгария, откакто тя предприе промени за гарантиране на независимостта на правосъдната си система, само че повече от 20 милиарда евро остават замразени в очакване на по-нататъшни правни промени.

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че тези средства " ще останат блокирани, до момента в който Унгария не извърши всички нужни условия ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР