Правителството на Северна Македония предлага шестмесечно удължаване на състоянието на

...
Правителството на Северна Македония предлага шестмесечно удължаване на състоянието на
Коментари Харесай

Северна Македония иска шестмесечно удължаване на енергийната криза в страната

Правителството на Северна Македония предлага шестмесечно удължение на положението на енергийната рецесията в страната, заради усложнения в електроснабдяването и актуалната обстановка на енергийните пазари, оповестява SeeNews, цитирайки изказване на управляващите.

Правителството ще предложи на Народното събрание да утвърди удължение на положението на рецесия до 9 юни следващата година. А въпросното положението на рецесия ще разреши на управляващите да подхващат разнообразни ограничения, в това число финансова намеса, с цел да обезпечат в допълнение доставяне с електрическа енергия при положение на потребност.

В началото на ноември държавното управление на Северна Македония разгласи 30-дневно положение на рецесия, откакто производството на въглищната електроцентрала REK Bitola беше спряно няколко пъти, поради неизправности. REK Bitola е главният потенциал за произвеждане на електрическа енергия в Северна Македония.

В същото време енергийната компания ESM в страната е изправена пред дефицит на въглища, макар че разгласи проекти за увеличение на мощността, с цел да отговори на търсенето от локалните компании по време на енергийната рецесия.

Правителството съобщи още, че ще работи с мазутната електроцентрала TEC Negotino, която е неактивна от 12 години, от декември тази година до април 2022-а, с цел да отговори на търсенето на сила.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР