Правителството на САЩ току-що добави ново препятствие пред получаването на

...
Правителството на САЩ току-що добави ново препятствие пред получаването на
Коментари Харесай

САЩ забраниха превоза на Li-ion батерии на пътнически самолети

Правителството на Съединени американски щати преди малко добави ново затруднение пред приемането на литиево-йонни акумулатори за потребностите на софтуерния бизнес. Министерството на превоза и Федералната авиационна организация издадоха краткотрайно предписание, с което се не разрешава превозването на литиево-йонни акумулатори и кафези като товар на борда на пътнически полети. Също по този начин регулаторът към този момент изисква батериите на борда на товарни самолети да не носят повече от 30 % заряд.
Все още можете да носите устройства (включително аварийни батерии) в пътуванията си в множеството случаи, само че фирмите не могат просто да поместят товари акумулатори в самолетите си.

Секретарят по превоза Илейн Чао разказа това като „мярка за безопасност“, която се занимава с „уникалните предизвикателства“ при преместването на литиево-йонни акумулатори. Федералната авиационна организация упорства самолетните компании да премислят носенето на акумулатори заради евентуалната заплаха от пожар , а възбраната теоретично понижава възможностите възможен случай да сложи пасажерите в заплаха.

Забраната за товари ще засегне основно хората, които поръчват акумулатори. Най-вероятно към момента ще получавате поръчките си, само че може да се наложи да чакате специфични товарни полети. Изискването за зареждане на батерията може да е различен въпрос от казуса. Това може да значи завършек на дните на приемане на телефони и други джаджи с съвсем цялостни акумулатори – най-вероятно ще би трябвало първо да ги заредите преди да може да ги употребявате.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР