Правителството на САЩ проведе разговори с няколко международни енергийни компании

...
Правителството на САЩ проведе разговори с няколко международни енергийни компании
Коментари Харесай

САЩ търси алтернатива за газа при военен конфликт между Русия и Украйна

Правителството на Съединени американски щати организира диалози с няколко интернационалните енергийни компании по отношение на проекти за изключителни доставки на природен газ за Европа, в случай че спорът сред Русия и Украйна наруши съветските доставки, споделиха пред " Ройтерс " двама американски чиновници и двама източника от промишлеността, съобщи news.bg.

Съединените щати са загрижени, че Русия се готви за допустимо ново военно нахлуване против Украйна, както това стана през 2014 година Русия пък отхвърля, че възнамерява да нападна Украйна.

За немските партии, които към момента подлагат на критика плана

Европейският съюз зависи от Русия за към една трета от своите доставки на газ и глобите на Съединени американски щати при предстоящ спор могат да нарушат това доставяне.

Всяко спиране на доставките на съветски газ за Европа ще изостри енергийната рецесия, породена от дефицит на гориво. Рекордните цени на електрическата енергия покачиха потребителските сметки за отопление, както и бизнес разноските, само че и провокираха митинги в някои страни.

Служители на Държавния департамент се обърнаха към фирмите, с цел да попитат от кое място биха могли да дойдат спомагателни доставки, в случай че са нужни. Това споделиха за " Ройтерс " два източника от промишлеността, осведомени с полемиките, като пожелаха анонимност заради чувствителността на въпроса.

Компаниите показали на чиновниците на държавното управление на Съединени американски щати, че световните доставки на газ са лимитирани и че има малко разполагаем газ, който да замести огромните размери от Русия, споделиха източници от промишлеността.

Дискусиите на Държавния департамент с енергийните компании бяха водени от старши консултант по енергийна сигурност Амос Хохщайн, сподели почитан чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати, също поискал анонимност.

Държавният департамент не е изискал от фирмите да усилят производството, добави служителят.

В момента няма явен проект за деяние при изостряне на обстановката, само че разновидности се обмислят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР