Правителството на Русия предлага увеличаване на възрастта за пенсиониране. Това

...
Правителството на Русия предлага увеличаване на възрастта за пенсиониране. Това
Коментари Харесай

За близо 90 г. Русия за първи път предложи увеличение на пенсионната възраст

Правителството на Русия предлага увеличение на възрастта за пенсиониране. Това заяви министър председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев, представен от " Ройтерс " и Агенция Франс Прес.

Медведен разясни, че предлагането планува повишение на възрастта при мъжете от 60 на 65 година и при дамите от 55 на 63 година

Министър-председателят добави, че държавното управление предлага смяната да стане поетапна, като стартира от 2019 година Според него това ще разреши и нарастване на пенсионните заплащания.

Агенция Франс Прес отбелязва, че това е първото предложение за увеличение на възрастта за пенсиониране за съвсем 90 година Агенцията разяснява, че равнищата в Русия - едни от най-ниските в света, са признати през 30-те година на предишния век.

" Ние предлагаме релативно дълъг временен интервал - започвайки от 2019 година, ние предлагаме поетапно нарастване на възрастта за пенсиониране при мъжете до 65 година до 2028 година и 63 година при дамите до 2034 година ", разясни той.

Руските медии оповестяват, че проектозаконът е утвърден от държавното управление. Сега би трябвало да бъде гласуван от Народното събрание.

Президентът Владимир Путин неведнъж повтори, че в даден миг промените ще са нужни.

Но промяната може да се окаже непопулярна измежду съветските жители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР