Правителството на Република Северна Македония внесе т.н. френско предложение за

...
Правителството на Република Северна Македония внесе т.н. френско предложение за
Коментари Харесай

Какво целят протестите в Скопие? Говори бивш премиер на РСМ


Правителството на Република Северна Македония внесе тъй наречените " френско предложение " за разглеждане в Събранието на страната. Това оповестиха от пресслужбата на кабинета на Димитър Ковачевски. Според информация на медии, обаче, двустранният протокол с България не е изпратен, заяви. 

Протестите в Скопие срещу предлагането не престават, а френският президент Макрон още веднъж прикани жителите в югозападната ни съседка да одобряват компромиса, който ще отвори пътя им към Европейския съюз.

Според Владо Бучковски, министър председател на Република Македония (2004-2006 г.) и някогашен специфичен делегат за София съобщи пред Българска национална телевизия доста работи ще се изяснят в идващите два-три дни. По думите му в Народното събрание има болшинство за приемане на френското предложение. Бучковски разяснява, че митингите са са за да срутят властта.

Жарко Йорданоски от в. " Свободен щемпел ", Скопие че както интелектуалците, по този начин и народът са с чувството, че единствено позициите на България и българската дипломация са включени в предлагането. Сега ветото на Бугария в действителност се е трансформирало във несъгласие на Европейски Съюз, счита журналистът. Протестиращите са безапелационни, че не поддържат френското предложение и не желаят да бъдат определяни като българи. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР