Правителството на Полша в следващите дни ще представи нови ограничения

...
Правителството на Полша в следващите дни ще представи нови ограничения
Коментари Харесай

По-строги ограничения за коледните празници в Полша

Правителството на Полша в идващите дни ще показа нови ограничавания за битка с разпространяването на ковид по време на рождественските празници, отчитайки появяването на новия вид Омикрон. Това разгласи през днешния ден на конференция министър председателят на страната Матеуш Моравецки.

Той напомни, че предходната седмица министърът на опазването на здравето Адам Недзелски към този момент е показал първия пакет по-строги ограничавания. „ А на следващия ден или вдругиден ще представим и втория ”, сподели той като акцентира, че „ ще бъде обвързван с идните празници и е в отговор на разновидността на вируса Омикрон ”.
До 3 седмици Съединени американски щати ще схванат успеваемостта на имунизациите против новия вид Омикрон
Съединени американски щати чакат до 2-3 седмици да получат информация какъв брой ефикасни са наличните ваксини против новия вид Омикрон. Това заяви в неделя...

„ Ситуацията не наподобява доста добре ”, установи Моравецки. Има доста смъртни случаи, най-вече измежду тази, които не са се ваксинирали.

От 4 март 2020 година, когато в страната беше регистриран първият случай на ковид, от него се заразиха повече от 3,6 млн. души. Най-висок беше броят на инфектираните на 1 април тази година - 35 251 индивида. През май обстановката стартира да се усъвършенства, само че през октомври кривата на заболеваемостта още веднъж стартира да се повишава.

Миналата седмица поради появяването на новия вид Омикрон в разнообразни страни управляващите в Полша взеха решение, за първи път от пролетта на предходната година, да вкарат ограничаващи ограничения.

Новите ограничавания засягат преди всичко намаляването до 50% на оптимално вероятната претовареност на заведенията за хранене, хотелите, културните и спортните центрове. Всички ограничавания важат единствено за жители, които не са имунизирани против ковид. Въведена е и възбрана за полети до седем африкански страни с необикновен риск, а срокът на карантината за идващи от страни отвън Шенгенската зона беше продължен до 14 дни.
Коронавирус рестриктивните мерки за пътешестване: Повече нездравословни, в сравнение с потребни?
Забраните за пътешестване са част от отговора на пандемията - изключително с появяването на нови разновидности като Омикрон. СЗО разкритикува тази практи...

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР