Целта е да създаде буферна зонаСилите на Москва навлезли на

...
Целта е да създаде буферна зонаСилите на Москва навлезли на
Коментари Харесай

Русия откри нов фронт в Украйна - в Харковска област

Целта е да сътвори буферна зона
Силите на Москва навлезли на 1 км от границата

Украинските сили оповестяват за подхваната съветска офанзива в североизточната Харковска област, където е и вторият по величина украински град. Киев към този момент твърди, че отблъсва офанзивата сполучливо, само че решението на Москва отваря нов фронт 26 месеца след началото на пълномащабната съветска инвазия, заяви Ройтерс.

Пред организацията почитан източник в украинската войска твърди, че задачата е да се сътвори “буферна зона ” сред Харковска и съветската Белгородска област, подлагана на постоянен обстрел в хода на войната.

Министерството на защитата на Украйна удостовери, че са изпратени още подкрепления в региона на граничния град Вовчанск за удържане на съветските сили.

Събеседникът на Ройтерс приказва за нахлуване на съветските сили на 1 км от границата и желание да навлязат до 10 километра.

Това става година и половина след изненадващата украинска контраатака, освободила съвсем цялата Харковска област през есента на 2022 година Сега самодейността е в ръцете на Русия, до момента в който украинските военни се борят с недостиг на снаряди и военнослужещи.

Харков от месеци се показва като допустима нова цел на съветските сили. Същевременно, означават и събеседници на АП, даже и Русия да не е в положение да завладее Харков, може да принуди Украйна да изпрати повече войски в района и по този начин да бъдат оголени други точки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР