Трима германци, обвинени в създаването на въоръжена групировка, която да

...
Трима германци, обвинени в създаването на въоръжена групировка, която да
Коментари Харесай

Съдят германци, готвили въоръжен метеж срещу ковид мерките

Трима германци, упрекнати в основаването на въоръжена формация, която да се опълчи на ограничаващите ограничения, въведени поради пандемията от КОВИД-19, ще бъдат съдени, постанови съд в западния немски град Кобленц. Според обвиняването мъжете са основали група с название „ Паладин “, като задачата е била да се вдигне оръжие против наложените от държавното управление ограничения, съобщи Българска телеграфна агенция.

Твърди се, че обвинените са взели участие в паравоенни учения сред февруари и май 2021 година. Те са произвеждали оръжейни елементи и муниции благодарение на 3D принтери.

Предполага се, че по време на пандемията единият от обвинените, на 39 години, е развил концепцията, че страната ще анулира главните цивилен права под предлог за битка против коронавирус. Той твърди, че полицията и въоръжените сили са били радикализирани против „ масите “ и тласнати „ към революция и ескалация “, написа в обвиняването.

Мъжът е изразил мнението, че хората имат право на опозиция и счита за нужно жителите да се въоръжат, с цел да са „ подготвени да се пазят “.

Според наличната информация през октомври 2020 година той е решил да образува въоръжена формация, като през 2021 година е вербувал 63-годишен мъж и още един на 57 години. Впоследствие тримата са взели участие в паравоенни учения.

39-годишният е задържан в Португалия през есента на 2023 година и в този момент се намира под стража в Германия. Тримата са упрекнати в съставяне и командване на въоръжена формация, основаване или присъединяване в проведена незаконна група и нарушение на закона за оръжията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР