Правителството на Нидерландия затваря границите на страната за полети от

...
Правителството на Нидерландия затваря границите на страната за полети от
Коментари Харесай

Нидерландия спира полетите от Великобритания заради новия щам на COVID


Правителството на Нидерландия затваря границите на страната за полети от Англия, където бе открит нов вариант на ковид, оповестява Агенция Франс Прес.

Мярката влиза в действие в 6 часа локално време през днешния ден и ще остане в действие до 1 януари. Преди няколко часа английското държавно управление разгласи нова карантина в Лондон и в югоизточната част на Англия заради възходящия брой на случаите на заразяване, което се приписва на нов вариант на ковид.

Казват, че този вариант се популяризира по-бързо и по-лесно и е по-трудна за разкриване, се споделя в изказване на нидерландското министерство на опазването на здравето. В момента се изследва въпросът за въвеждане на ограничавания върху идващите по вода и суша.

Според нидерландското министерство през този месец в страната е бил регистриран случай, при който вирусът е отговарял на разновидността, разказан от Англия. Здравните специалисти се пробват да проучат дали има и други случаи, свързани с него.

Световната здравна организация съобщи по-рано през днешния ден, че поддържа тесни контакти с английските управляващи във връзка новия вариант на ковид и те не престават да споделят информация и резултати от разбори и настоящи проучвания, съобщи ТАСС.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР