Правителството на Кипър засилва мерките за справяне с нарастващите потоци

...
Правителството на Кипър засилва мерките за справяне с нарастващите потоци
Коментари Харесай

Кипър засилва мерките за справяне с незаконните мигранти

Правителството на Кипър ускорява ограниченията за справяне с възходящите потоци от противозаконни мигранти. По над 100 души влизат незаконно в страната всеки ден, като за първите четири месеца на годината са подадени над 7600 молби за леговище.

В Кипър ще бъде основано особено звено за наблюдаване на „ зелената линия ”, разделяща острова, като ще бъдат назначени в допълнение 300 служители на реда, които да патрулират по нея и да предотвратяват противозаконното влизане в републиката. Това планува държавният законопроект, чието разискване в Народното събрание стартира.

Около 10 млн. евро ще са нужни за годишните заплати, закупуване на съоръжение и транспортни средства за новите полицейски сили.

През септември се чака да бъде конфигурирана и да проработи първата от трите етапи на електронната система за 24-часово софтуерно наблюдаване на „ зелената линия ”, която Кипър купува от Израел.

Над 90% от противозаконните мигранти в републиката през тази година са минали през буферната зона сред двете елементи на острова, съгласно показаните в Народното събрание данни.

През първите четири месеца са подадени над 7600 молби за леговище спрямо 2800 през същия интервал на 2021 година, а съвсем 1650 незаконни мигранти са репатрирани в техните страни, заяви вътрешният министър Никос Нурис.

 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР