Правителството на Кипър се очаква да вземе днес критични решения

...
Правителството на Кипър се очаква да вземе днес критични решения
Коментари Харесай

Правителството решава дали да наложи строга карантина

Правителството на Кипър се чака да вземе през днешния ден сериозни решения за справяне с коронавирусната пандемия. Изборът е сред стягане на настоящите ограничаващите ограничения и налагане на нова национална карантина, която ще е трета от началото на пандемията, съобщи БНР.

Първоначалното предложение за продължение на настоящите в този момент ограничаващи ограничения за ковид до 15-ти май бе отсрочено след траяло два часа и половина съвещание на кабинета в четвъртък. На него здравният министър Константинос Йоану изиска налагане на двуседмичен локдаун, влизащ в действие неотложно - от събота. Според министъра обстановката е сериозна и няма други благоприятни условия с изключение на незабавни фрапантни ограничения, с цел да се спре разпространяването на ковид и да се понижи невижданият напън върху лечебните заведения.

В четвъртък за повторно през тази седмица броят на новите случаи с ковид надвиши 900. Според специалистите вериги за предаване на болестта към този момент има на всички места. След последвалите 3-часови съвещания късно нощес на президента Никос Анастасиадис с Научния съвещателен медицински комитет като сюжет се оформя стягане на рестриктивните мерки, а не строга карантина. Предполага се понижаване на позволените излизания от у дома от 2 на 1 дневно, понижаване на позволения брой лица в заведения за хранене и други ограничения. Остава предлагането да се удължи с една седмица Великденската почивка на учениците, в която те излизат през днешния ден, с цел да се пресече предаването на вируса в учебните заведения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР