Руското знаме беше издигнато пред сградата на община Дупница при

...
Руското знаме беше издигнато пред сградата на община Дупница при
Коментари Харесай

В Деня на Европа кметът на Дупница издигна руското знаме пред общината

Руското знаме беше издигнато пред постройката на община Дупница освен това под съпровода на руската военна ария " Вставай, страна огромная ". Това стана ясно от изявления в обществените мрежи.

Знамето на Русия е сложено паралелно с българското и европейското на пилоните пред общината в Дупница. Това се случва навръх 9 май, когато се отбелязва Деня на Европа. В Русия обаче 9 май е прочут като Деня на успеха на Съюз на съветските социалистически републики над Нацистка Германия.

Кметът на Дупница Първан Дангов окичи съветско знаме на пилона пред Общината през днешния ден. Николай Табаков, общински консултант от Демократична България, го смъкна и изхвърли в кофа за боклук.
— FORZA ELENA GUNCHEVA (@elenaultras)
БНР оповестява, че общинският консултант в Дупница от " Продължаваме промяната-Демократична България " Николай Табаков два пъти е свалил съветското знаме. Вторият път то даже е било изхвърлено в кофата за отпадък - само че въпреки всичко е било върнато назад на мястото си по разпореждане на кмета Първан Дангов.

Дангов е кмет на Дупница, определен от листата на Българска социалистическа партия за България. Той е градоначалник в интервала 2003-2007 година, само че на локалните избори през 2023 година е определен още веднъж за кмет. Той заема мястото на Методи Чимев от ГЕРБ, който ръководи града от 2011 година насам.

Самият той удостоверява пред Българска телеграфна агенция за окачването на съветския байрак и споделя, че е получил позвъняване от Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС), то да бъде свалено. Кметът обаче не вижда " нищо в неприятно знамето да бъде пред Общината в днешния ден ", като акцентира, че България не била прекратила връзките си с Русия.

От полицията в Кюстендил споделят пред телеграфната организация, че по случая има подаден сигнал и прокуратурата е била известена.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР