Правителството на Кипър одобри допълнителна еднократна помощ за семейства с

...
Правителството на Кипър одобри допълнителна еднократна помощ за семейства с
Коментари Харесай

Допълнителна еднократна помощ за семейства с деца в Кипър

Правителството на Кипър утвърди спомагателна еднократна помощ за фамилии с деца от 4 до 18 години, която да поеме част от разноските им за новата образователна година.

Решението е част от ограниченията за подкрепяне на уязвимите групи от популацията, семействата и децата за справяне с инфлационния напън.

Финансовата помощ „ Отново на учебно заведение “ се отпуска на фамилиите, които са регистрирани и получават детски надбавки. Сумата е от 50 до 80 евро, като размерът на заплащането зависи от приходите и броя на членовете на семейството, заяви заместник-министърът на обществените грижи Анастасия Антуси.

Близо 34 000 фамилии с над 54 000 деца ще се възползват от новото подкрепяне, сподели тя.

Сумата ще бъде изплатена на родителите до края на септември автоматизирано, без да се кандидатства за нея, съобщи БНР.

Новата стратегия за спомагателна еднократна помощ за децата от 4 до 18-годишна възраст се явява продължение на настоящия от началото на септември проект за субсидиране на разноските за деца до 4-годишна възраст в яслите и детските градини, уточни Анастасия Антуси.

До през днешния ден за включване в нея са подадени съвсем 350 заявки от детски заведения и над 2500 заявки от родители, оповестиха от общественото министерство. Максималната сума по нея е от 100 до 350 евро на месец за всяко дете до 4-годишна възраст.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР