У нас има общности, които поддържат домодерни семейни модели и

...
У нас има общности, които поддържат домодерни семейни модели и
Коментари Харесай

Експерти: Ромското семейство е като българското преди 100 години

У нас има общности, които поддържат домодерни фамилни модели и обичаи, при които модернизацията върви по-бавно.

Това разясниха в студиото на „ Добро утро, Европа “ Румян Сечков – съосновател и шеф на фондация С.Е.Г.А. – Старт за ефикасни цивилен други възможности, и неговата брачна половинка Ралица Сечкова, с която издават труда „ Мечтай самоуверено, цели се високо: Предизвикателства- та пред битката с детските бракове в България “.

„ Това, което в този момент се случва в ромските общности, се е случвало в българското общество, когато е имало огромното семейство и многото деца е било връзката сред всички генерации в фамилията. Това е българското семейство преди 90-100 години. Този развой към момента съществува след тези ромски общности, които живеят в изолирани квартали “, показаха специалистите.

Все отново, по техните думи ранните бракове стават все по-редки, само че са нужни съответни старания от институциите, с цел да може този феномен да бъде преодолян. Те разясниха още, че сега се работи по методика за предварителна защита, която се тества тук-там.

Според специалистите ранните бракове са проблем, тъй като водят до загуба на детство и шансове за персонална реализация. 

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР