Правителството на Израел реши днес да затвори всички учебни заведения

...
Правителството на Израел реши днес да затвори всички учебни заведения
Коментари Харесай

Израел в пълен шок от заразата, затварят училищата

Правителството на Израел реши през днешния ден да затвори всички образователни заведения в страната, защото броят на инфектираните с новия ковид продължава да нараства сензитивно, съобщи ДПА.

Училищата, детските ясли и детските градини, като се изключи специфичните просветителни институции, ще затворят, считано от на следващия ден - два дни по-рано от плануваното, - като част от националната карантина, която ще влезе в действие в петък следобяд.

Правителството взе решението по телефона, защото министър председателят Бенямин Нетаняху още беше във Вашингтон, след подписването на споразуменията за нормализиране на връзките на Израел с Обединените арабски емирства и с Бахрейн.

Броят на установяваните на ден инфектирани непрекъснато се повишава и през вчерашния ден бе регистриран скок от 5523 регистрирани случая.

Броят на новите случаи в Израел за първи път мина прага от 5000 - по-малко от седмица откакто за първи път надвиши 4000.

Втората карантина в страната поради новия ковид ще продължи през целия триседмичен празничен интервал за еврейската Нова година.

Министрите, дали своят вот в поддръжка на мярката, показаха опасения, че в противоположен случай вирусът ще се популяризира посредством огромните фамилни събирания и всеобщи молебствия по време на празниците.

През карантината израелците не би трябвало да се отдалечават на повече от 500 метра от вкъщи си, а учебните заведения и множеството институции ще бъдат затворени. Супермаркетите, аптеките и доставчиците на храна ще продължат да работят.

Събиранията на хора са лимитирани до най-много 10 души на закрито и 20 навън.

Израел наложи първата карантина в средата на март, след това облекчи ограниченията през май и от този момент претърпява втора вълна на епидемията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР