Правителството на Германия е обезпокоено от възможното разширяване на помощта

...
Правителството на Германия е обезпокоено от възможното разширяване на помощта
Коментари Харесай

Берлин е обезпокоен от посещението на Путин в Минск

Правителството на Германия е обезпокоено от вероятното разширение на помощта на Беларус за Русия във войната против Украйна и е разтревожено от първото посещаване на съветския президент Владимир Путин в Минск от три години насам, съобщи формалният представител на немския канцлер Щефен Гебещрайт, представен от съветската работа на Би Би Си.

Тревогата, съгласно него, е подбудена от неяснотата на отговора на " въпроса за ролята на Беларус в нападателната война на Русия против Украйна и възможната по-нататъшна трансформация, промяна на тази роля ".

Гебещрайт напомни, че до момента Беларус е пособия на Русия във войната, предоставяйки на съветската войска своя територия за разполагане на войски и въздушно пространство за съветските бойни самолети.

Си Ен Ен оповестява, че Путин и Лукашенко са избягвали да загатват Украйна в обществените си изказвания на срещата в Минск.

По-рано през днешния ден, че президентът Владимир Путин е пътувал до Беларус в опит да накара Минск да поеме по-активна роля в спора в Украйна, заяви " Ройтерс ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че сходни изказвания са " безпочвени " и " глупави " .

Миналата седмица Александър Лукашенко съобщи, че суверенитетът и независимостта на Беларус са непоклатими, като в същото време увери, че "

На 10 октомври Александър Лукашенко, чиято основа ще бъдат военнослужещи от беларуските въоръжени сили. Според Лукашенко решението за основаването на групата е взето по време на договарянията с Владимир Путин.

Украинските управляващи, че Беларус и Русия може да възнамеряват взаимно навлизане през северната граница на Украйна.

В същото време, съгласно представители на украинските управляващи, те не разполагат с разследващи данни, които да демонстрират образуването на група войски, нужна за сходно навлизане.
 Британското разузнаване: Русия натрупа елементи от резервисти в Беларус
Британското разузнаване: Русия натрупа елементи от резервисти в Беларус

Лондон упреква Минск, че играе основна подпомагаща роля в нападението на Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР