Правителството на Гърция очаква да събере почти един милиард евро

...
Правителството на Гърция очаква да събере почти един милиард евро
Коментари Харесай

Гърция събира глоби на стойност 1 млрд. евро в бюджета

Правителството на Гърция чака да събере съвсем един милиард евро през тази година от санкции, наказания и други такси, които към този момент са наложени или ще бъдат наложени на предприятия и физически лица, съобщи „ Катимерини “.

Според държавния бюджет точната сума на санкциите, които по оценка на Министерството на финансите ще бъдат събрани през 2023 година, възлиза на 904 млн. евро и, както излиза наяве, най-голямата част ще пристигна от данъчни нарушавания.

В бюджета обаче са включени и някои други суми, като да вземем за пример санкциите, които ще се събират от противозаконни градежи, незадоволително места за паркиране в постройките, както и санкциите от зеления (за развиване и запазване на околната среда) и синия фонд (за запазване на морската среда).

Освен това в бюджета са планувани приходи от наказания, наложени от наказателните съдилища, нарушавания на трудовото законодателство, контрабанда, санкции на Солунското сдружение за публичен превоз и разнообразни други включени санкции, които нямат цялостен разбор.

През 2021 година, съгласно данните от отчета, показан на Парламента, събраните санкции възлизат на 952 млн. евро, до момента в който в началото доказаната сума е доста по-висока, а точно 2 милиарда евро. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР