Правителството на Гълъб Донев ще отмени забраната, наложена на Лукойл

...
Правителството на Гълъб Донев ще отмени забраната, наложена на Лукойл
Коментари Харесай

България отменя забраната за износ на продукти, произведени от руски петрол

Правителството на Гълъб Донев ще анулира възбраната, наложена на " Лукойл " за експорт на артикули, създадени от съветски нефт.

Забраната беше наложена по време на ръководството на държавното управление на Кирил Петков. " Toвa yвeличaвa дocтaвĸитe и пoдaвaнeтo нa ĸoличecтвaтa ĸъм бългapcĸия пaзap и би тpябвaлo, нa бaзa нa пaзapнитe мexaнизми, дa нaмaли цeнитe нa гopивaтa ", бяха претекстовете на някогашния министър председател Петков за възбраната, наложена на 29 юли т.г. Друго съображение за дейностите на кабинета бяха глобите на Европейски Съюз по отношение на износа на съветски нефт към Съюза

Проектът за анулация на възбраната е квалифициран от служебното държавно управление и подписан от служебния министър председател Гълъб Донев. Според него Кирил Петков се е стимулирал с решение на Европейски Съюз, което към юли тази година към този момент е било анулирано. Нещо повече, решението на някогашното държавно управление е в несъгласие с правилата на свободния пазар, което е наказуемо от Европейската комисия, е различен претекст на служебния кабинет.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР