Правителството на Франция увеличи размера на субсидията, която предлага на

...
Правителството на Франция увеличи размера на субсидията, която предлага на
Коментари Харесай

Франция дава 4000 евро на хора, които заменят колата си с електровелосипед

Правителството на Франция усили размера на дотацията, която предлага на хората, които заменят своите задвижвани с газ коли за електрически колела до 4000 евро (приблизително 3976 долара) на човек. Парите са предопределени да подтикват хората да се откажат от замърсяващите типове превоз в интерес на по-чисти, по-екологични други възможности.

Хората, които живеят в семейства с ниски приходи в градски зони с ниски излъчвания дават отговор на изискванията за цялостната дотация от 4000 евро, за закупуване на електровелосипед. (Традиционните, немоторизирани колела също дават отговор на изискванията за тласъка.) Френските жители с по-високи приходи могат да изискат по-малки дотации.

Субсидията, която беше въведена за първи път предходната година, неотдавна беше увеличена, откакто стана ясно, че страната би трябвало да се направи повече, с цел да се настигнат именитите страни, обичащи велосипедите, като Холандия, Германия и Дания. Френското държавно управление съобщи, че желае 9 % от страната да преминат на колела до 2024 година, в съпоставяне със единствено 3 % в този момент. Холандия може да се похвали с големите 27 % в тази област.

Политиката е моделирана по извънредно сполучлива стратегия в Литва, в която жителите дават отговор на изискванията за дотация до €1000 (почти $994) за закупуване на нов електрически велосипед, скутер, мотопед, мотоциклет или даже заеми за публичен превоз, откакто заменят остарелия си автомобил.

Но Франция не харчи пари единствено за самостоятелни тласъци. Правителството на Еманюел Макрон също сподели, че ще влага 250 милиона евро, с цел да направи Париж напълно приспособен за велосипедисти. А кметът на града, Ан Идалго, завоюва преизбирането си предходната година с обещанието да добави още 130 километра велоалеи, безвредни за велосипедисти през идващите пет години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР