Правителството на Дубай ще инвестира 18 милиарда дирхама (5 милиарда

...
Правителството на Дубай ще инвестира 18 милиарда дирхама (5 милиарда
Коментари Харесай

Колко км метро ще построят в Дубай за $5 милиарда

Правителството на Дубай ще влага 18 милиарда дирхама (5 милиарда долара) за построяването на нова линия на метрото с дължина от 30 км. Това оповестяват от градската администрация в обществената мрежа X, написа РБК.

Метро линията с 14 станции ще свързва Dubai Creek Harbour с International City и Международното академично градче на Дубай. Пускането на новия сектор от метрото е планувано за 2029 година, т.е. самото строителство ще продължи не повече от 6 години.
 Хонконг измества Дубай като най-големия център за търговия със злато в Русия
След Лондон и Дубай, съветското злато има нов международен център за търговия

А западните наказания не престават

Според известието, договорите за построяването на новата метро линия ще бъдат подписани през 2024 година Маршрутът ще свързва възходящия брой жилищни региони в Източен Дубай.

Предвижда се 15,5 км от трасето, т.е. малко над половината, да минава подземен, в това число подземна станция с повърхност от 44 хиляди квадратни метра в International City.

Новата метро линия ще обезпечи директни връзки от интернационалното летище на Дубай до девет съществени зони по линията. Времето за пътешестване сред метро станциите се чака да бъде сред 10 минути и 25 минути.

Разширяването на мрежата на метрото в Дубай е един от главните аспекти в проекта за развиване на града и е значимо за понижаване на натоварването на пътната мрежа.
 В Дубай ще се строи 81-етажна жилищна постройка - една от най-високите в света
В Дубай ще се строи 81-етажна жилищна постройка - една от най-високите в света

Проектът е умислен да бъде издигнат с панорама към най-високата постройка в света
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР