Правителството на Черна гора, водено от премиера Здравко Кривокапич, загуби

...
Правителството на Черна гора, водено от премиера Здравко Кривокапич, загуби
Коментари Харесай

Правителството на Черна гора падна

Правителството на Черна гора, водено от премиера Здравко Кривокапич, загуби властта си.

Това се случи, откакто локалният парламент гласоподава избор на съмнение против кабинета, предава

Срещу държавното управление на Кривокапич гласоподава цялата съпротива, само че също и един от съдружните сътрудници в ръководството, гражданското придвижване УРА.

Сформираното през 2020 година държавно управление отпред с просръбската Демократичен фронт на Кривокапич управляваше с нежно болшинство и беше раздирана от вътрешни спорове. В последните месеци главните конфликти сред сътрудниците бяха свързани с въздействието на Сърбия, както и на Сръбската православна черква в страната.

До 2020 година в продължение на близо три десетилетия страната беше ръководена от Демократическата партия на социалистите (ДПС) на президента Мило Джуканович. След дълги години на близки връзки с Русия и Сърбия, Движение за права и свободи избра прозападен курс. Страната стана член НАТО през 2017 година Година по-рано в страната беше изработен опит за прелом, който беше обвързван с Русия.

Лидерът на УРА Дритан Абазович предложи образуването на държавно управление на малцинството за къс интервал, в които да бъде изработен опит за подновяването на блокираните договаряния за присъединение към Европейски Съюз, както и за подготовка на парламентарни избори.

Това предложение към този момент получи поддръжка от Движение за права и свободи, само че беше отхвърлено от Кривокапич и подкрепящите го, както и от организации, близки до Сръбската православна черква.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР