Правителството на Австралия ще увеличи разходите за отбрана и национална

...
Правителството на Австралия ще увеличи разходите за отбрана и национална
Коментари Харесай

Австралия ще увеличи разходите за отбрана и национална сигурност

Правителството на Австралия ще усили разноските за защита и национална сигурност, като в същото време ще понижи тези за семействата, съобщи през днешния ден министърът на финансите, Джош Фрайденбърг, представен от " Асошиейтед прес ".

Агенцията отбелязва, че това е станало преди Фрайденбърг да показа идващия бюджет и преди парламентарните избори през май.

В изискванията на война на Русия с Украйна и все по-настъпателни дейности на китайската войска австралийският финансов министър предсказа " по-нататъшни вложения в защитата и националната сигурност, отразяващи провокациите, пред които сме изправени в този момент ".

Бюджетът за финансовата година, започваща на 1 юли, идва преди парламентарните избори, които би трябвало да се проведат до 21 май и на които консервативното държавно управление на премиера, Скот Морисън, ще се стреми към четвърти тригодишен мандат.

С повишаването на инфлацията в Австралия и в доста елементи на света, провокирано частично от по-високите цени на петрола, се чака държавното управление да понижи акциза върху бензина, който е 44,2 австралийски цента (33,1 американски цента) за литър (1,25 $ за галон).

" Тази вечер по краткотраен, целеустремен и виновен метод ще осигурим облекчение на разноските за живот ", съобщи Фрайденбърг.

Австралийският институт по петрола заяви, че междинната цена на бензина в страната е спаднала с 5,8 австралийски цента (4,3 цента) през предходната седмица до 2,06,7 австралийски $ (1,54 долара) за литър (5,86 $ за галон).

Икономисти чакат недостиг сред 80 и 70 милиарда австралийски $ (60-52 милиарда щатски долара) за настоящата финансова година спрямо недостига от 99,2 милиарда австралийски $ (74,3 милиарда щатски долара), очакван от държавното управление през декември, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР