Правителството на американския президент Доналд Тръмп публикува близо 3000 секретни

...
Правителството на американския президент Доналд Тръмп публикува близо 3000 секретни
Коментари Харесай

Публикувани са близо 3000 секретни досега документи за убийството на Джон Кенеди

Правителството на американския президент Доналд Тръмп разгласява близо 3000 секретни документа, свързани с убийството на президента Джон Кенеди в Далас на 22 ноември 1963 година Първоначално се очакваше да бъдат огласени 3100 документа, само че в последна сметка в интернет нощес бяха качени 2891. Те са налични на уеб страницата на Американските национални архиви, на адрес https://www.archives.gov/research/jfk/2017-release, заяви Българска телеграфна агенция.

Публикуването на останалите бе отсрочено по гледище на ФБР и Централно разузнавателно управление на САЩ, съгласно които те са от прекомерно поверителни и засягат националната сигурност. Представители на разследващите служби и полицията настояха пред президента част от документите, свързани с националната сигурност, да не се огласяват.

Президентът Тръмп се съгласи да даде на държавните организации период от 180 дни, в който да проучат още веднъж останалите документи и да се аргументират за какво те не трябва да се огласяват, показват източниците, поискали анонимност.

В тези досиета има поверителна информация, най-много за информаторите и ролята им в следствията, акцентира един от източниците. Президентът желае да се увери, че има цялостна бистрота по въпроса и желае тази информация да се огласи допустимо най-бързо, означи той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР